Mojito opskrift

Der hersker ingen tvivl om at en Mojito, er en af de mest populære cocktails i verden, der ofte bliver lavet stribevis af på barer og diskoteker.

Mojitoen er mange danskeres ynglings. Mange forbinder den med sommer og sol, da duften af mynte og lime vækker mange sommerminder. Samtidigt bliver ofte set, som den perfekte cocktail med rom, da ingredienserne. De fleste foretrækker nemlig ikke smagen af ren rom, og her er ingredienserne i mynte og lime, rigtigt gode til at dække smagen.

Ingredienser man skal bruge til en Mojito

  • Hvid rom. Der kan også bruges mørk rom, men husk at farven vil blive brunlig og bevæge sig væk fra originalen.
  • Mynte blade. Her skal der ikke spares, hvis man vil opleve den dejlige duft af sommer.
  • Lime. Den bedste mojito vil altid indeholde hele stykker af lime, da det gør den enormt pæn at se på. Der kan dog også godt bruges ren lime-juice.
  • Dansk Vand
  • Rørsukker. Her anbefales det klart at bruge rørsukker, men normal hvis sukker, kan være det nødvendige alternativ, hvis man ikke har andet
  • Knust is. Is klumber kan nemt knuses i et viskestykke der bankes mod et bord.

Sådan laver man en Mojito

Ofte laves mojitoen i et langt glas, men dette er fuldstændigt op til ens egen præference.

  1. Skær limen ud i både eller skiver.
  2. Put limen ned i glasset, sammen med 2 tsk rørsukker og lidt af mynten.
  3. Mas sukker, lime og mynte sammen
  4. Fyld glasset med knust is og mynte imellem isen.
  5. Tilføj 2-5 cl hvid rom, afhængig af, hvor stærk man ønsker ens mojito.
  6. Fyld glasset med dansk vand. Typisk vil dette være halvdelen af glasset der er dansk vand.
  7. Pynt til med lime skiver og mynte på toppen.

Nu står du med den klassiske mojito i hånden – nyd den friske smag og duft af sommer.